2009-05-25 17:11:19• hírek • Parajdi Andrea

Idén rövidebb a határidő

Míg tavaly tavasszal és ősszel is kijelöltek egy időpontot ameddig le lehet tenni a vidékfejlesztési pályázatokat, addig idén csak egy időintervallumot határoztak meg. Július 16-ig nyújthatja be projektjét minden olyan vidéki Önkormányzat, amely pályázna uniós támogatásra.

A vidékfejlesztési pályázatokkal többek között ivó-, és szennyvízgazdálkodásra, kultúrházak rehabilitációjára és útfelújításra szerezhetnek vissza nem térítendő támogatást a vidéki Önkormányzatok. A program keretében a településeknek lehetőségük van egyénileg, vagy más településekkel közösen elkészített pályázatok benyújtására.

Amennyiben egy településnek van rá kapacitása, hogy egyedül elkészítsen egy projektet 2,5 millió eurót szerezhet meg. A települések közti szövetségek létrehozásával azonban 6 millió euró válik elérhetővé.

-Mivel idén csak egyszer írják ki a vidékfejlesztési pályázatot, ezért minden Önkormányzatnak sietnie kell ha projektet szeretne benyújtani, ugyanis a határidő július 16-án lejár. Mindenképpen az lenne a legjobb ha minél többen pályáznának, hiszen a lekérhető összegekből az egyes településeken látványos fejlesztések valósulhatnak meg - magyarázza Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője.

Mint kiderült a tavaly őszi szesszióban három Szatmár megyei pályázat nyert támogatást, azok akik a program keretében finanszírozáshoz jutottak több projektet már nem nyújthatnak be.


Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője úgy véli érdemes kihasználni a vidékfejlesztési program lehetőségeit
Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője úgy véli érdemes kihasználni a vidékfejlesztési program lehetőségeit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: